Kako održavati vašu web stranicu prilagodljivu za različite uređaje?

Postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste održali vašu web stranicu prilagodljivu za različite uređaje:

Koristite responzivni dizajn

Responzivni dizajn omogućuje vašoj web stranici da se automatski prilagodi veličini zaslona na različitim uređajima. To znači da će vaša web stranica ispravno prikazivati na računalima, tabletima i mobitelima bez potrebe za posebnim verzijama web stranice za svaki uređaj.

Optimizirajte slike i medije

Optimizirajte veličinu slika i drugih medija na vašoj web stranici kako bi se što bolje prikazivali na različitim uređajima. To znači da ćete slike i medije učitavati brže, što će poboljšati korisničko iskustvo na uređajima s manjim propusnostima.

Testirajte vašu web stranicu na različitim uređajima

Redovito testirajte vašu web stranicu na različitim uređajima i pregledajte kako se prikazuje na svakom od njih. Ovaj korak omogućuje identificiranje i ispravljanje bilo kojih problema s prikazom na određenom uređaju.

Koristite media query

Media query omogućuje određivanje stila vaše web stranice ovisno o značajkama uređaja (primjerice širina zaslona) koje se koriste. Ova tehnologija omogućuje personalizirani prikaz vaše web stranice za različite uređaje.

Koristite alate za testiranje

Postoji nekoliko alata za testiranje koji vam omogućuju da testirate vašu web stranicu na različitim uređajima i pregledate kako se prikazuje na svakom od njih. Alati kao što su BrowserStack ili Browserling omogućuju testiranje vaše web stranice na više od različitih uređaja i preglednik.

Održavanje web stranice je važno i nikako nemojte izostaviti ovu stavku u vašem budžetu.